آرامگاه سید روحالله خمینی مشهور به مرقد امام بنایی است که در بهشت زهرای تهران قرار دارد. کار ساخت این آرامگاه، پس از دفن وی و با محوریت جهاد سازندگی و سپاه پاسداران آغاز گردید و همچنان ادامه دارد.
مراسم سالگرد درگذشت وی به همراه برخی مناسبتهای مذهبی و انقلابی در این مقبره برگزار میشود. و زیارتنامه وی نیز به زبان عربی در آن قرار داده شدهاست. مسئولیت اداره آن بر عهده خانواده وی و در حال حاضر نوه او حسن خمینی میباشد. پس از او پسرش احمد خمینی، همسرش خدیجه ثقفی و نیز برخی از شخصیتهای جمهوری اسلامی در این مقبره دفن شدهاند.
در سال نخست ۲ میلیارد دلار بودجه برای احداث آن و مراکز فرهنگی و زیارتی کنار مقبره اختصاص یافت.
بخش اصلی آرامگاه تاکنون چندین بار تغییر یافته و هنوز طرح اصلی به طور کامل راه اندازی نشدهاست. پرویز موید(محمد تهرانی؟) معمار بخشهای اصلی مقبرهاست.
روزنامه جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۷ به نقل از یکی از سازندگان فضای سرپوشیده آرامگاه را ۶۰ هزار متر مربع عنوان میکند و بخش اصلی آرامگاه را ۱۵هزار متر مربع.
سازهٔ اصلی دارای پایداری در برابر زمین لرزهای به قدرت ۱۰ ریشتر است و به گفته مدیر کل مقبره از برج میلاد نیز مقاومتر است. اسکلت فولادی ساخته شده برای گنبد ۳۴۰ تن وزن دارد و روکش آن هم ۴۰ تا ۵۰ تن وزن خواهد داشت که در مجموع به ۴۰۰ تن میرسد. در اطراف آرامگاه چهار گلدسته به بلندی ۹۱ متر و به نشانه سن وی ساخته شدهاست بلندای آرامگاه تا نوک چراغ پرچم سن درگذشت وی را نشان میدهد. همچنین مجموعاً دارای پنج گنبد است که گنبد اصلی فلزی و چهار گنبد دیگر کاشیکاری شدهاست. گنبد اصلی در سال ۱۳۸۶ تعویض گردید. همچنین ۵ ورودی اصلی در صحنهای شرقی و غربی وجود دارد.
تصاویر زیر مربوط به 14 خرداد 2011 می باشد که دو میلیون نفر با اتوبوس خوراکی مجانی در آنجا جمع شدند. البته تصاویر جمعیت بسیار کمی را نشان می دهد و احتمالا رسانه های حکومتی به دروغ دو میلیون بازدید کننده را عنوان کرده اند.